Στο βάθος ελαιόλαδο !

Ελαιόδεντρο πριν την συγκομιδή

Η ελαιοκομική σεζόν φτάνει στην κορύφωση της. Ήρθε και πάλι αυτή η ευλογημένη ώρα να συλλέξουμε τους καρπούς ενός ακόμη χρόνου προσπάθειας. Αυτή η στιγμή είναι κάτι που δεν μπορείς να μεταφέρεις με λόγια παρά μόνο να το βιώσεις. Και όλοι εμείς στην οικογένεια Καλαϊτζίδη είμαστε χαρούμενοι που θα ζήσουμε και φέτος το τέλος της συνολικής προσπάθειας να δημιουργήσουμε για άλλη μια χρονιά το ελαιόλαδο μας που έχει να δείξει και να δώσει πολλά ακόμα .

Είμαστε έτοιμοι να απλώσουμε τα δίχτυα μας , να ρίξουμε τους καρπούς  από τα ελαιόδεντρα μας , κάνοντας διαλλείματα για μια κούπα ζεστό καφέ και για να σχεδιάσουμε ανάμεσα σε πλάκες και γέλια τις επόμενες κινήσεις της συλλογής του ελαιόκαρπου από τις ελιές μας μέχρι την  τοποθέτηση τους στα τελάρα και τη μεταφορά τους στο ελαιοτριβείο για ελαιοποίηση …

Η σημαντικότερη ανταμοιβή των κόπων μας είναι οι στιγμές αυτές που μεταμορφώνουν μια κοπιαστική κατά τα φαινόμενα εργασία που πρέπει να γίνει σε μια ομαδική δουλειά που δένει τις οικογενειακές μας σχέσεις και μας ριζώνει βαθιά στον τόπο μας .

Leave a Comment.