Γιατί το υψηλό φαινολικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι καλό για εσένα;

υψηλές φαινόλες

Πριν από 1,5 χρόνο εντάξαμε τους ελαιώνες μας στο πρόγραμμα Aristoil . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσπαθεί να αναδείξει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος ελαιόλαδα με υψηλές φαινόλες .

Λίγα λόγια για τα οφέλη απο αυτές τις ουσίες :

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης αναφέρθηκαν στο πρώιμο ελαιόλαδο ως φάρμακο. Η σύγχρονη επιστήμη έχει εντοπίσει τις πολυφαινόλες ή με μεγαλύτερη ακρίβεια φαινολικές ενώσεις  που προστατεύουν την υγεία και συνεχίζει να διερευνά την  αποτελεσματικότητα αυτών των φαινολών για την πρόληψη και την θεραπεία πολλών από τις σημερινές  χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομενης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της παχυσαρκίας, του αλτσχάιμερ, του παρκινσον, του διαβήτη τυπου II και του καρκίνου.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι περισσότερες ασθένειες είναι το αποτέλεσμα κάποιας φλεγμονής και η φαινολική ένωση Ελαιοκανθάλης είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Η ελαιασίνη είναι γνωστό αντιοξειδωτικό. Αυτές οι ουσίες υπάρχουν μόνο στο ελαιόλαδο. Τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα που είναι ελεγμένα ότι έχουν σε υψηλό βαθμό αυτές και άλλες φαινόλες είναι στην πραγματικότητα φαρμακευτικά προϊόντα διατροφής και δεδομένου ότι το ελαιόλαδο είναι ένα φυσικό φαγητό, η καθημερινή κατανάλωση του υψηλών φαινολικά έξτρα παρθένων ελαιόλαδων είναι μια έξυπνη επιλογή για τη βέλτιστη υγεία, ζωτικότητα και μακροζωία.

οφέλη για την υγεία

Οι ελαιώνες μας ήταν οι μοναδικοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Aristoil . Αλλάξαμε ριζικά όλους τους τρόπους διαχείρισης και καλλιέργειας των ελαιοδέντρων …. Και τα αποτελέσματα …. έρχονται σύντομα …


Υποστηρίξτε μας κάνοντας Like στην σελίδα μας στο FB  εδώ :    https://www.facebook.com/Myolifarmchronicles/